Hotel Złoty Groń

Zestaw III

Przystawka
(jedna do wyboru)

  • Roladki z łososia nadziewane serem ricotta z kurkami podane z sosem jogurtowym
  • Indyk w maladze 
  • Rolada po krakowsku z sosem tatarskim
  • Łosoś gravalax z karmelizowanymi buraczkami
  • Łosoś pieczony w cieście filo podawany na spaghetti z warzyw
  • Rolada z kurczaka z wiśniami w winnej zaprawie
     

Zupa
(jedna do wyboru)

  • Rosół z makaronem
  • Krem z leśnych grzybów
  • Krem pomidorowy z imbirem
  • Krem z zielonego groszku z mleczkiem kokosowym 
     

Drugie danie
(5 do wyboru)

  • Pieczeń wieprzowa z sosem naturalnym
  • Pieczona ćwiartka z kaczki podana z purée jabłkowym i karmelizowaną młodą marchewką
  • Polędwica wieprzowa z sosem kurkowym i białym winem
  • Rolada z indyka nadziewana pieczarkami
  • Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem i serem pleśniowym
  • Filet z kurczaka faszerowany grzybami z sosem tymiankowym
  • Sandacz w sosie rakowym
  • Rolada wołowa
  • Łosoś grillowany
  • Eskalopki cielęce

Bukiet surówek
 (trzy do wyboru)

  • buraczki
  • marchew
  • seler
  • colesław
  • czerwona kapusta
  • wiosenna
  • biała kapusta

Dodatki

  • Puree z ziemniaków
  • Ziemniaki młode (sezonowo)
  • Ziemniaki opiekane z ziołami
  • Kluski jasne i ciemne
     

Desery
 
(jeden do wyboru)

  • Lody tartuffo z sosem malinowym
  • Creme brulee
  • Mus czekoladowy na sosie waniliowym
  • Sorbet cytrynowy z lodami z koziego sera i kruszonką goździkową
  • Sernik jogurtowy w czarnym sezamie
  • Lody kalifornijskie
     

Zimny bufet:

  • Deska wędlin
  • Deska serów
  • Deska mięs pieczonych
  • Trio śledziowe (3 różne sosy)
  • Pasztet
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z kurczakiem
  • Tortille faszerowane z dipem
  • Tymbaliki drobiowe
  • Volavend z farszem (rybny, ziołowy, drobiowy)
  • Roladka z łososia z kozim serem
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Terina z koziego sera z burakiem
  • Mozarella z pomidorem
  • Filet z kurczaka na sałatce z czerwonej fasoli
  • Tarta warzywna
  • Kaczka z ananasem i figami
     

Dania gorące 
(dwa do wyboru w odstępie czasowym)

  • Jagnięcina pieczona w świeżych ziołach i czosnku
  • Picatta milanese – eskalopek z dodatkiem parmezanu oraz salsy pomidorowej z pieczonym boczkiem serwowany z bezą ziemniaczaną i sałatką z czerwonej kapusty
  • Rolada z karczku szpikowana warzywami podana z sosem naturalnym, zapiekanką ziemniaczaną i buraczkami na ciepło
  • Rolada na styl włoski z czerwonym pesto podawana z sosem z pieczonej papryki i lazanią szpinakową
  • Indyk faszerowany brokułami podawany z sosem z serów pleśniowych i placuszkami rosti
  • Sakwa faszerowana jarzynami z sosem szczypiorkowym podawana z kluseczkami gnocchi
  • Łosoś pieczony z sosem koperkowym serwowany z ryżem
  • Zraziki z chrzanem w sosie śmietanowym serwowane z kaszą gryczaną
  • Filet po hawajsku z ananasem i sosem curry
  • Roladki wołowe z sosem z czerwonego wina ziemniaczkami pieczonymi w mundurkach
  • Roztbef pieczony z sosem z sosem balsamicznym z nutą koniaku
     

Dania gorące
(dwa do wyboru podawane w odstępie czasowym)

  • Barszcz czerwony z krokietem lub pierożkiem z ciasta francuskiego
  • Żurek z borowikami
  • Bogracz z kluseczkami
  • Gulasz a’la strogonoff
  • Kwaśnica
  • Picadijo
  • Wołowina po burgundzku
     

Alkohole i napoje
 Alkohol: wódka Wyborowa, wino Borgofulvia, whisky Black Scott 3 Y.O.
 Kawa, herbata, soki, napoje zimne gazowane i niegazowane , owoce (bez ograniczeń)
 

Ciasto na stoły

 

Cena za osobę: 290 zł

Proszę o przesłanie aktualnych ofert
* - pola wymagane
Zadzwoń Mapa Rezerwacja Menu