Rezerwacja online
Ikona Facebook
Hotel Złoty Groń
Widok na budynek hotelu Złoty Groń na tle wzgórz i dolin w pogodny dzień

Zestaw II

Zupa
(jedna do wyboru)

  • Rosół z makaronem 
  • Krem z leśnych grzybów
  • Krem pomidorowy z imbirem
     

Drugie danie
(cztery do wyboru)

  • Pieczeń wieprzowa z sosem naturalnym
  • Polędwica wieprzowa z sosem kurkowym i białym winem
  • Rolada z indyka nadziewana pieczarkami
  • Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem i serem pleśniowym
  • Udko faszerowane
  • Kotlet devolay
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Ćwiartka kaczki
  • Rolada wołowa
  • Golonko pieczone w piwie
  • Trio drobiowe: w sezamie, w migdałach, po wiedeńsku 
  • Rolada z udka kurczaka z suszonym pomidorem i mozzarellą

Bukiet surówek
 
(trzy do wyboru)

  • buraczki
  • marchew
  • seler
  • colesław
  • czerwona kapusta
  • wiosenna
  • biała kapusta

Dodatki

  • Puree z ziemniaków
  • Ziemniaki młode (sezonowo)
  • Ziemniaki opiekane z ziołami
  • Kluski jasne i ciemne
     

Desery
 (jeden do wyboru)

  • Szarlotka na ciepło serwowana z gałką lodów waniliowych i sosem czekoladowym
  • Jabłko pieczone faszerowane konfiturą z żurawiny z sosem waniliowym
  • Tiramisu
  • Panna Cotta
  • Lody z gorącymi malinami
  • Słodkie Trio
     

Zimny Bufet

  • Deska wędlin
  • Deska serów
  • Deska mięs pieczonych
  • Trio śledziowe (3 różne sosy)
  • Pasztet
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z kurczakiem
  • Tortille faszerowane z dipem
  • Volavend z farszem rybnym
  • Roladka z łososiem i kozim serem
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Kurczak marynowany z sałatką z czerwonej fasoli
     

Dania gorące
(dwa do wyboru)

  • Picatta milanese – eskalopek z dodatkiem parmezanu oraz salsy pomidorowej z pieczonym boczkiem serwowany z bezą ziemniaczaną i sałatką z czerwonej kapusty
  • Rolada z karczku szpikowana warzywami podana z sosem naturalnym, zapiekanką ziemniaczaną i buraczkami na ciepło
  • Rolada na styl włoski z czerwonym pesto podawana z sosem z pieczonej papryki i lazanią szpinakową
  • Indyk faszerowany brokułami podawany z sosem z serów pleśniowych i placuszkami rosti
  • Sakwa faszerowana jarzynami z sosem szczypiorkowym podawana z kluseczkami gnocchi
  • Zraziki z chrzanem w sosie śmietanowym serwowane z kaszą gryczaną
  • Gołąbki z czerwonej kapusty nadziewane kaszą z sosem grzybowym
  • Filet po hawajsku z ananasem i sosem curry
     

Danie gorące
(jedno do wyboru)

  • Barszcz czerwony z krokietem lub pierożkiem z ciasta francuskiego
  • Żurek z borowikami
  • Bogracz z kluseczkami
  • Gulasz a’la strogonoff
  • Kwaśnica
     

Alkohole i napoje
Wódka, kawa, herbata, soki, napoje zimne gazowane i niegazowane, owoce (bez ograniczeń).
 

Cena za osobę: 215 zł

Proszę o przesłanie aktualnych ofert
* - pola wymagane
Zadzwoń Mapa Rezerwacja Menu