Hotel Złoty Groń

Posiłki

Zestaw obiadowy 40zł/osoba

Zupa (jedna do wyboru)

  • Krem z pomidorów,
  • Rosół z makaronem,
  • Kwaśnica,
  • Krem z brokułów,
  • Żurek

Danie główne ( jedno do wyboru)

  • Devolay z frytkami i surówkami,
  • Schabowy z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi,
  • Rolada z kurczaka z kluskami i czerwoną kapustą,
  • Filet z indyka z serem fetą i ziemniakami puree i białą kapustą,
  • Golonko podawane z pieczywem z chrzanem i musztardą,
  • Karczek pieczony z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną

Do obiadu podawana jest woda.

Deser

  • ciasto istebniańskie

Przerwa kawowa

Zestaw I cena 12 zł/os

  • Kawa
  • Herbata
  • Ciasteczka
  • Dodatki: mleko, cukier, cytryna
  • Woda niegazowana

Zestaw II cena 15 zł/os

  • Kawa
  • Herbata
  • Soki
  • Woda niegazowana
  • Ciasteczka
  • Dodatki: mleko, cukier, cytryn

Zestaw III cena 25 zł/os

  • Kawa
  • Herbata
  • Soki
  • Woda niegazowana
  • Ciasteczka
  • Ciasta
  • Dodatki: mleko, cukier, cytryna
  • 3 rodzaje kanapek (po 3 szt na osobę

Kolacje

Uroczysta (70zł/os)

Przystawka (jedna do wyboru)

  • Łosoś wędzony z dressingiem malinowym i kozim serem
  • Mus z wątróbki z galaretką porzeczkową i grzankami ziołówymi
  • Płatki z marynowanej polędwicy wołowej opalonej siarem z konfiturą śliwkową
  • Filet z pstrąga w bakłażanie w sosie reslingowym
  • Śledź w śmietanie z antonówką

Zupa (jedna do wyboru)

  • Krem z pieczonej cebuli
  • Bulion wołowy z chrupiącymi warzywami
  • Krem z wędzonego selera z chipsem z kiełbasy jałowcowej i grillowy jarmu
  • Rosół z makaronem

Dania główne (jedno do wyboru)

  • Polędwiczka wieprzowa w czepku z ziemniakami i sosem wiśniowo rozmarynowym
  • Filet z kurczaka faszerowany grzybami z sosem tymiankowym, pieczone ziemniaki, bukiet sałata
  • Sandacz w sosie rakowym z tagiatelle warzywnym
  • Łosoś na tagiatelle warzywnym z sosem szafranowym
  • Jagnięcina pieczona w świeżych ziołach i czosnku z puree z maśalaków, warzywa na białym winie
  • Udko z kaczki pieczone z antonówką i herbatą mietową

Deser (jeden do wyboru)

  • Sorbet cytrynowy z kruszonką i kozim serem
  • Tiramisu
  • Founde czekoladowe z sosem malinowym

Półmiski (50zł/os)

Zupa (jedna do wyboru)

  • Rosół z makaronem
  • Krem z brokułów
  • Krem z pomidorów

Danie główne (trzy do wyboru)

  • Rolada wołowa
  • Karczek pieczony w pieprzu ziołowym
  • Filet z kurczaka z serem plesniowym i szpinakiem
  • Devolay
  • Kotlet schabowy
  • Polędwiczka wieprzowa zawijana w boczku
  • Golonko pieczone w piwie
  • Pstrąg w migdałach
  • Filet z kurczaka panierowany
  • Rolada z udka z kurczaka suszony pomidor, ser pleśniowym

Dodatki (cztery do wyboru)

  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki opiekane
  • Ziemniaki gratin
  • Frytki
  • Marchew
  • Buraczki
  • Kapusta kiszona
  • Kapusta czerwona
  • Surówka wiosenna
  • Buraczki
  • Sosy: grzybowy i pieczeniowy

Regionalna półmiski (55zł/os)

Przystawka (jedna do wyboru)

  • Grilowy oscypek z żurawiną, chips z boczku
  • Bunc z pomidorami i bazylią
  • Galaretka wiperzowa
  • Pasztet z żurawiną

Zupa (jedna do wyboru)

  • Kwaśnica
  • Żurek
  • Biała polewka

Dania główne (trzy do wyboru):

  • Polędwiczka faszerowana z bryndzą i grzybami w sosie z pieczonego czosnku
  • Pstrąg z migdałami
  • Kita wieprzowa
  • Golonko
  • Kotlet bacy (boczek i oscypek) + grillowane pieczarki
  • Żeberka pieczone

Dodatki (cztery do wyboru)

  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki opiekane
  • Ziemniaki gratin
  • Frytki
  • Marchew
  • Buraczki
  • Kapusta kiszona
  • Kapusta czerwona
  • Surówka wiosenna
  • Buraczki
  • Sosy: grzybowy i pieczeniowy

W cenę wliczone są napoje niegazowane, woda, kawa, herbat.

Bufety zimne

Zimny I (20 zł/os)

  • Deska wędlin
  • Deska serów
  • Śledź w śmietanie lub śledź po węgiersku
  • Pasztet
  • Dwie sałatki
  • Tortille faszerowane z dipem

Zimny II (35 zł/os)

  • Deska wędlin
  • Deska serów
  • Deska mięs pieczonych
  • Śledź w śmietanie lub śledź po węgiersku
  • Pasztet
  • Dwie sałatki
  • Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  • Tortille faszerowane z dipem
  • Volavend z farszem (rybny, ziołowy, drobiowy)
  • Roladka z łososia z kozim serem
  • Jajka w sosie tatarskim lub jaja faszerowane
  • Kurczak marynowany z sałatką z czerwonej fasoli
  • Mozarella z pomidorami

Zimny III - regionalny (35zł/os)

  • Deska wędlin regionalnych
  • Deska serów regionalnych
  • Deska mięs pieczonych
  • Śledź w śmietanie
  • Pasztet z chrzanem i żurawiną
  • Galaretka wieprzowa
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Kiełbasa swojska
  • Smalec ze skwarkami
  • Ogórki kiszone
  • Chleb swojski
  • Sałatka jarzynowa

Bufety słodkie

Słodki I (15 zł/os)

  • Owoce filetowane
  • Babeczki w różnych odsłonach
  • 3 rodzaje ciast (do wyboru)

Słodki II (25 zł/os)

  • Owoce filetowane
  • Babeczki w różnych odsłonach
  • Musy owocowe
  • Ptysie z białą czekoladą
  • 3 rodzaje ciast do wyboru

Specjalne ceny alkoholi

Wódka

  • Wódka wyborowa 0,5 l-34 zł.
  • Żubrówka 0,5 l.-34 zł.
  • Absolut 0,5 l. -50 zł.
  • Finlandia 0,5 l. -40 zł.

Piwa beczkowe

  • Żywiec 0,5 l. 5,50 zł.
  • Brackie 0,5 l. -5 ,00 zł.
  • Paulaner 0,5 l.- 7,00 zł.

Wina

  • Wino czerwone Oude Kaap RPA - 45 zł.
  • Wino białe - Chenin Blanc Rpa - 45 zł
  • Wino Borgofulvia Rosso lub Bianco 35zł/butelka

Whisky

  • JACK DANIELS 0,7l - 85 zł
  • JOHNNIE WALKER red 0,7l - 70 zł

Inne alkohole, rabat na barze -10%.

Proszę o przesłanie aktualnych ofert
* - pola wymagane
Zadzwoń Mapa Kontakt Menu