Hotel Złoty Groń

Sestava III

Předkrm
(jeden k výběru)

  • Zavíjený losos plněný sýrem ricotta s liškami s jogurtovou omáčkou
  • Krůtá v malaze
  • Španělský ptáček „po krakovsku“ s tatarskou omáčkou
  • Losos gravalax z karmelizovanou červenou řepou
  • Losos pečený v těstě filo na spaghetti ze zeleniny
  • Kuřecí španělský ptáček s višněmi ve vínné zálevě

Zupa
(jedna do wyboru)

  • Rosół z makaronem
  • Krem z leśnych grzybów
  • Krem pomidorowy z imbirem
  • Krem z zielonego groszku z mleczkiem kokosowym

Drugie danie
(5 do wyboru)

  • Pieczeń wieprzowa z sosem naturalnym
  • Pieczona ćwiartka z kaczki podana z purée jabłkowym i karmelizowaną młodą marchewką
  • Polędwica wieprzowa z sosem kurkowym i białym winem
  • Rolada z indyka nadziewana pieczarkami
  • Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem i serem pleśniowym
  • Filet z kurczaka faszerowany grzybami z sosem tymiankowym
  • Sandacz w sosie rakowym
  • Rolada wołowa
  • Łosoś grillowany
  • Eskalopki cielęce

Bukiet surówek
(trzy do wyboru)

  • buraczki
  • marchew
  • seler
  • colesław
  • czerwona kapusta
  • wiosenna
  • biała kapusta

Dodatki

  • Puree z ziemniaków
  • Ziemniaki młode (sezonowo)
  • Ziemniaki opiekane z ziołami
  • Kluski jasne i ciemne

Desery
(jeden do wyboru)

  • Lody tartuffo z sosem malinowym
  • Creme brulee
  • Mus czekoladowy na sosie waniliowym
  • Sorbet cytrynowy z lodami z koziego sera i kruszonką goździkową
  • Sernik jogurtowy w czarnym sezamie
  • Lody kalifornijskie

Zimny bufet:

  • Deska wędlin
  • Deska serów
  • Deska mięs pieczonych
  • Trio śledziowe (3 różne sosy)
  • Pasztet
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z kurczakiem
  • Tortille faszerowane z dipem
  • Tymbaliki drobiowe
  • Volavend z farszem (rybny, ziołowy, drobiowy)
  • Roladka z łososia z kozim serem
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Terina z koziego sera z burakiem
  • Mozarella z pomidorem
  • Filet z kurczaka na sałatce z czerwonej fasoli
  • Tarta warzywna
  • Kaczka z ananasem i figami

Dania gorące
(dwa do wyboru w odstępie czasowym)

  • Jagnięcina pieczona w świeżych ziołach i czosnku
  • Picatta milanese – eskalopek z dodatkiem parmezanu oraz salsy pomidorowej z pieczonym boczkiem serwowany z bezą ziemniaczaną i sałatką z czerwonej kapusty
  • Rolada z karczku szpikowana warzywami podana z sosem naturalnym, zapiekanką ziemniaczaną i buraczkami na ciepło
  • Rolada na styl włoski z czerwonym pesto podawana z sosem z pieczonej papryki i lazanią szpinakową
  • Indyk faszerowany brokułami podawany z sosem z serów pleśniowych i placuszkami rosti
  • Sakwa faszerowana jarzynami z sosem szczypiorkowym podawana z kluseczkami gnocchi
  • Łosoś pieczony z sosem koperkowym serwowany z ryżem
  • Zraziki z chrzanem w sosie śmietanowym serwowane z kaszą gryczaną
  • Filet po hawajsku z ananasem i sosem curry
  • Roladki wołowe z sosem z czerwonego wina ziemniaczkami pieczonymi w mundurkach
  • Roztbef pieczony z sosem z sosem balsamicznym z nutą koniaku

Dania gorące
(dwa do wyboru podawane w odstępie czasowym)

  • Barszcz czerwony z krokietem lub pierożkiem z ciasta francuskiego
  • Żurek z borowikami
  • Bogracz z kluseczkami
  • Gulasz a’la strogonoff
  • Kwaśnica
  • Picadijo
  • Wołowina po burgundzku

Alkohole i napoje
Alkohol: wódka Wyborowa, wino Borgofulvia, whisky Black Scott 3 Y.O.
Kawa, herbata, soki, napoje zimne gazowane i niegazowane , owoce (bez ograniczeń)

Ciasto na stoły

 

Cena za osobę: 290 zł

Prosím o zaslání aktuální nabídky
* - povinná pole
Volání Mapa Rezervovat Menu